Amb la tecnologia de Blogger.
12 de maig 2016

LA 3A EDICIÓ DELS JOCS EMPORION, AL PLA DE L'ESTANY


Els Jocs, que inclouran les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, se celebraran els propers 20, 21 i 22 de maig als municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta.

Per tercer any consecutiu, la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya organitzen els Jocs Emporion; un esdeveniment poliesportiu coordinat pels consells esportius de la demarcació de Girona que els dies 20, 21 i 22 de maig reunirà prop de 4000 practicants d'activitats esportives al Pla de l'Estany, concretament als municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta.
Els Jocs Emporion concentraran en un cap de setmana totes les finals i trobades territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Es tracta d'un esdeveniment que ha aconseguit un èxit de públic i de participació que creix any rere any. La primera edició, que va tenir lloc a Figueres, va comptar amb la participació de 1800 esportistes, i la segona, que es va fer a Lloret de Mar i a Blanes, amb 2600 assistents.
L'acte de presentació dels Jocs ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Generalitat, i ha estat a càrrec de Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Josep Pujols, representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona; Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, i Jordi Congost; vicepresident del Consell Esportiu del Pla de l'Estany.
Els Jocs consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. El seu objectiu principal és dinamitzar i promoure la cultura de l'esport entre la població, engrescant-la a participar, ja sigui competint o bé prenent part en les activitats de promoció obertes a tothom. A la vegada, també volen ser un punt de trobada de pares, educadors, esportistes i societat en general, a fi de potenciar una major conscienciació de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.
Com ja és habitual, als Jocs es practicaran un gran nombre d'esports, com ara futbol 7, futbol 5, bàsquet, voleibol, natació, cros, gimnàstica rítmica i artística, judo, hip-hop, patinatge, hoquei patins, handbol i atletisme. L'edició d'enguany inclou, a més, tres noves iniciatives que faran que els Jocs guanyin en qualitat i dimensió.
La primera és l'ampliació del públic destinatari, amb una oferta d'activitats destinada a gent gran i a persones amb discapacitat intel·lectual. D'aquesta manera s'obren els Jocs a un ventall molt més ampli de participants, a la vegada que s'ofereix a aquests col·lectius l'oportunitat de participar en un esdeveniment engrescador.
La segona és la celebració de la Gala Valors en Acció, que tindrà lloc el divendres 20 i que s'emmarca dins el programa <Valors en Acció - L'esport en positiu>, que te per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d'un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es farà un reconeixement a esportistes i equips que hagin destacat per actuacions positives que hagin tingut lloc dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2015-16. A més, durant els Jocs es portarà a terme l'acció <Targeta verda>, que pretén premiar les actituds de joc net (fair-play) que es puguin desenvolupar dins i fora del terreny de joc.
La tercera novetat és la celebració del Seminari d'educació i olimpisme, en què reconeguts investigadors i erudits del món olímpic posaran en relleu l'essència dels valors olímpics i aportaran a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l'àmbit de l'educació.
Podeu seguir tota la informació dels Jocs a través del hastag #JocsEmporion i al web www.ddgi.cat/jocsemporion

CERCADOR

COL.LABORADORS