Amb la tecnologia de Blogger.
18 de febr. 2019

Presentació VII Jornada Esport Femení


La Jornada de l’Esport Femení tindrà lloc el diumenge 10 de març, de 9.30 a 13.30 h, a diferents espais de la ciutat de Girona, com la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, la plaça de Catalunya i el riu Onyar. L’activitat comptarà amb 25 disciplines esportives, pensades per a totes les edats i adreçades principalment a les nenes i a les noies, amb l’objectiu que puguin fer un tastet de totes les modalitats que s’hi oferiran.

Cal destacar també la segona edició de la trobada de debat “Dona un pas per l’esport”, que enguany tindrà lloc el dijous 7 de març, de 18.15 a 20.30 h, a l’escola EUSES de Salt. El lema de la sessió d’aquest 2019 serà “Exercici físic i esport: tot és saludable?”.

En el tema de la dona tenim una assignatura pendent, i a més de ser una jornada per fer esport aquesta serà una acció reivindicativa i de visibilització de les dones en el món de l’esport”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Per la seva banda, el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, ha remarcat la importància d’incorporar enguany el ciclisme adaptat dins de les activitats que s’oferiran, ja que “d’aquesta manera s’afegeix el valor de la integració dins la diversitat de valors que formaven ja part de la Jornada de l’Esport Femení fins ara”.  

La representant territorial de l’Institut Català de les Dones a Girona, Fina Surina, ha posat èmfasi en el fet que les dues activitats, la jornada i el debat, tenen lloc al voltant del Dia Internacional de les Dones i que “es tracta ja d’un projecte consolidat pel qual ens hem de felicitar”.

Els principals objectius de la jornada són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines considerades “no femenines”; destacar la pràctica esportiva com a espai de transmissió de valors individuals i col·lectius; o reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, entre altres.

Enguany es mantindran les activitats paral·leles per arribar a totes les franges d’edat, com la sortida amb les GiRunneres, l’entrenament de Team Training, la sessió de respiració i estiraments, pilates per a esportistes o la intervenció de dansa, que estan obertes a tothom. 


Pots consultar el programa de la Jornada AQUÍ


CERCADOR

COL.LABORADORS